Web Analytics Made Easy - Statcounter

معیوب بودن چراغ های راهنمایی و رانندگی و عدم رعایت قوانین توسط برخی از رانندگان این روزها در سطح شهر سراوان مشکلات ترافیکی زیادی را به وجود آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ این روزها برخی از ناهنجاری ها در سطح شهر سراوان به وفور مشاهده می شود که این امر باعث شده حقوق دیگر افراد جامعه زیرپا گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرستان سراوان مراکز دانشگاهی، فرهنگی و حوزوی متعدد دارد که می توانند در امر فرهنگ سازی به خوبی عمل کنند اما باز هم شاهد زیر پا گذاشتن حقوق شهروندی توسط برخی از افراد خاطی در سطح شهر هستیم  که این امر نارضایتی هایی را به دنبال داشته است.

عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در سراوان بسیار مشهود است که توقف و پارک در محدوده ممنوعه، سرعت بالا، حرکت خلاف مسیر از خیابان های یک طرفه، عبور از چراغ قرمز و حرکات نمایشی را می توان به آن اشاره کرد.

تجربه ثابت کرده که اجبار نمی تواند راهگشای چنین مشکلاتی باشد لذا می طلبد افراد صاحب نفوذ در سطح شهر اقدام به فرهنگ سازی کنند و از سوی دیگر آگاه سازی از طریق فضای مجازی می تواند نیز موثر باشد.

اما یکی از دلایلی که در روزها و هفته های اخیر که منجر به سردرگمی شهروندان شده معیوب بودن چراغ های راهنمایی و رانندگی در سطح شهر است که این امر موجب شده تا تخلفات راهنمایی و رانندگی افزایش یابد.

طبق مشاهدات میدانی خبرنگار ما از سطح شهر خاموش بودن برخی از چراغ ها و روشن بودن همزمان چراغ قرمز و سبز وجود داشته که باعث ایجاد مشکلات ترافیکی در سطح شهر شده است.

رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی مطلوب نیست

سلمان کامیاب یکی از شهروندان سراوانی گفت: مدتیست نگرانی‌ها از وضعیت نامطلوب رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در شهرستان سراوان افزایش یافته است، کافیست ساعتی را در خیابان های اصلی و فرعی شهر و حتی خارج از شهر به نظاره بنشینیم که چگونه رانندگان با سرعت ۸۰ تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت به راحتی می گذرند.

وی افزود: در بسیاری از میادین و خیابان ها انواع وسایل نقلیه حتی تاکسی ها، تابلوی دور زدن ممنوع را نادیده می گیرند، راننده بدون زدن راهنما، از وسط خیابان تصمیم به گردش به چپ می گیرد و دور می زند و بدون رعایت حق تقدم، رانندگان بسیاری اقدام به دور زدن و پارک می کنند و به راحتی روی خط عبور عابر پیاده می ایستند و یا روی خط و نه بین خطوط رانندگی می کنند و پشت سر هم انواع و اقسام بوق های گوشخراش خود را به رخ یکدیگر می کشند و در هر جایی که خواستند متوقف می شوند.

این شهروند سراوانی ادامه داد: رانندگان، خودروی خود را در پیاده رو ها پارک می کنند و راکبان موتور سیکلت، در پیاده رو هاعبور و مرور می کنند و هیچگونه توجهی به تابلوهای نصب شده در سطح خیابان ها و جاده ها و معابر هم ندارند.

کامیاب گفت: در اماکنی که دوربین نصب شده و یا پلیس ایستاده است، سرعت را به حد مجاز می رسانند و پس از آن دوباره پای خود را بر پدال گاز می فشارند.

وی اضافه کرد: برخی از رانندگان به راحتی در ایستگاه های تاکسی پارک می کنند چون در واقع قبح تابلوهای "توقف ممنوع" برای رانندگان ریخته و گویا بسیاری از رانندگان قوانین را به طور کلی فراموش کرده اند زیرا قوانین را خواندند که امتحان بدهند؛ قبول شوند و گواهینامه بگیرند و تصور می کنند پس از اخذ گواهینامه نیازی به رعایت قوانین نیست.

ضرورت راه اندازی دوربین های کنترل ترافیک در سراوان

 این شهروند سراوانی با بیان اینکه گاهاً رفتار‌های ترافیکی مردم سبب وقوع تصادفات خطرناک منجر به فوت می‌شود، ادامه داد: پیشنهاد می شود از سیستم‌های کنترل ترافیک به روز و جایگزینی سیستم‌های موجود با فناوری‌های نوین استفاده شود زیرا می‌تواند راهگشا باشد و به ایجاد رفاه، آسایش، امنیت و صرفه جویی بیشتر در هزینه‌ها منجر شود.

کامیاب خاطر نشان کرد: بررسی مسایل مربوط به بهبود، ساماندهی و مدیریت ترافیک شهرستان سراوان، همچنین مسایل حقوقی و اجرایی مقررات راهنمایی و رانندگی را نیز نباید در حوزه حمل و نقل و ترافیک از نظر دور داشت که در این زمینه نیازمند تعامل و همفکری با سایر ارگان‌ها و نهادهای خدمتگزار و یکپارچه سازی عملکردها می‌باشیم تا بتوانیم سهم قابل توجهی را در پیشبرد اهداف این حوزه در شهرستان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: وضعیت رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی در نگران کننده است! نیروی انتظامی هر از چندگاهی میزان جرایم را افزایش می دهد اما افزایش جرایم تخلفات برای برخی اتومبیل‌های فاقد پلاک چندان تاثیری ندارد.

این شهروند سراوانی گفت: یکی از اقدامات جدی پلیس باید برخورد با رانندگان متخلف و بی‌توجه به مقررات رانندگی باشد و از تشدید اجرای طرح پوشش جامع دوربین‌های ترافیکی و غیر محسوس برای کنترل رانندگان متخلف در شهرستان الزامیست.

از انجام حرکات مارپیچ تا ورود افراد صاحب نفوذ برای فرهنگ سازی 

کامیاب بیان کرد: پارک خودرو در پیاده‌روها، حرکت مارپیچ، بوق‌های ناهنجار، عبور از چراغ قرمز و عدم رعایت حقوق عابران پیاده از مواردی است که متاسفانه برخی از رانندگان سراوانی چندان به آن توجه ندارند شاید پلیس نمی‌تواند برای نظارت بیشتر بر تخلفات رانندگی مردم در سر هر چهار‌ راه و هر خیابان یک مامور بگمارد و پیاده روها را ببندد اما تنها راهکار اساسی این است که با برنامه‌های آموزشی و فرهنگی و به ویژه آموزش‌های چهره به چهره،‌ فرهنگ ترافیکی بین مردم نهادینه شود.

وی اذعان کرد: بدون تردید قانون راهنمایی و رانندگی یک قانون جامع و کامل است اما باید از ظرفیت این قانون به خوبی استفاده کرد متأسفانه چند ساعت پیش در خیابان عدالت جنب بیمارستان رازی سراوان یک نفر از رانندگان خاطی،‌ حتی به افسر راهنمایی و رانندگی که می خواست اعمال قانون کند، گفت: "بیا مشقت را بنویس؛ می خواهم بروم"! چون اگر هم مبلغی اندک جریمه شوند چندان برایشان مهم نیست.

این شهروند سراوانی افزود: بنابراین می توان نتیجه گرفت افرادی که دارای موقعیت اجتماعی بالاتری هستند، تمکین بیشتری نسبت به قوانین اجرایی جامعه دارند و در واقع رانندگی را هم بخشی از زندگی خود می دانند که باید به قواعدش پایبند باشند، البته شاید بتوان نسخه ای دیگر برای رانندگان خاطی پیچید و آن اینکه پس از چند تخلف، گواهینامه آنان ضبط شود و موظف شوند دوره تئوری قوانین راهنمایی و رانندگی را بیاموزند و در مرحله عملی نیز مهارت و احترام به قوانین را به اثبات رسانند.

کامیاب با بیان اینکه شاید اگر فردی مجبور باشد چند روز رانندگی نکند و آموزش ببیند، آنگاه به قوانین بیشتر احترام بگذارند، البته از طرفی دیگر پلیس نیز بایستی به رعایت قوانین مختلف از جمله سرعت مجاز و ... حتی درون شهر توسط رانندگان اهتمام بیشتری داشته و با خاطیان برخورد شدیدتری داشته باشد و فرهنگ رانندگی صحیح را به شیوه های مختلف در جامعه نهادینه نماید.

وی خاطر نشان کرد: بحث جرایم راهنمایی و رانندگی و نحوه عملکرد پلیس در این زمینه از سوی دیگر با زندگی اجتماعی و روزمره مردم آمیخته است و پیامدهای تصمیم‌گیرها در این زمینه در زندگی اجتماعی نمود قابل توجهی دارد.
 
سردگمی شهروندان در سایه خرابی چراغ های راهنمایی و رانندگی

سعید تجلیلی فرماندار سراوان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در سطح شهر سراوان قانون گریزی و عدم رعایت قوانین مشاهده می شود و قوانین راهنمایی و رانندگی به حد مطلوب رعایت نمی شود که این امر مشکلاتی را به وجود آورده است.

وی افزود: در شورای ترافیک تصویب شده که بسیاری از تقاطع های سطح شهر مانند چهارراه نبوت و شهید بهشتی، سید قطب و شهید بهشتی  و چند تقاطع دیگر چراغ راهنمایی نصب شود. 

این مقام مسئول ادامه داد: طبق قانون نیز جانمایی چراغ های راهنمایی، تجهیز چهار راه ها و موضوعات اینچنینی از وظایف شهرداری هاست، در حال حاضر برخی از چراغ های راهنمایی در سطح شهر معیوب بوده که باعث سردرگمی مردم شده است.

تجلیلی خاطر نشان کرد: مسئولین ذی ربط مانند شهردار نسبت به تعمیر و راه اندازی مجدد چراغ های راهنمایی و رانندگی اهتمام بورزند.

وی گفت: در بسیاری از شهر های کشور دیگر به صورت فیزیکی مامور در تقاطع ها حضور ندارد و فقط نظارت از طریق دوربین های کنترل نظارتی انجام می شود که فعال سازی تمامی دوربین های سطح شهر در دست اقدام است تا کنترل ها به صورت الکترونیکی انجام گیرد.

فرماندار سراوان بیان کرد: وظایف تمامی دستگاه ها به ویژه ائمه جمعه و جماعات این است که در نماز های مختلف  مردم را نسبت به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی آگاه کنند تا در ارتباط با رعایت قوانین توجه بیشتری داشته باشند.

تجلیلی اذعان کرد: از سوی دیگر دستگاه های فرهنگی و  شورای فرهنگ عمومی شهرستان که یکی از وظایف حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی است می توانند برای فرهنگ سازی از ظرفیت های محتلف استفاده کنند چرا که تا زمانی زیرساخت فرهنگی ایجاد نشود رعایت قانون با مشکل مواجه است.

وی خاطر نشان کرد: از طرف دیگر این قبیل موضوعات در ابتدا باید در مدارس آموزش داده شود چون مدرسه بهترین مکان برای آشنایی با قوانین است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی چراغ های راهنمایی و رانندگی راهنمایی و رانندگی شهروند سراوانی خاطر نشان فرهنگ سازی سطح شهر عدم رعایت خیابان ها چراغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور با بیان اینکه هوشمندسازی در انجام ماموریت‌ها و ارائه خدمات یکی از اولویت‌های پلیس و مورد تاکید فرمانده فراجا و ریاست پلیس راهور فراجا است، گفت: در همین راستا نیز ما در پلیس راهور تهران بزرگ نیز این موضوع را جزو اولویت‌های خود قرار دادیم و برای تحقق آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام است.

وی با بیان اینکه موضوع ترافیک، موضوعی بین بخشی است که لازم است دستگاه‌های مربوطه در آن مشارکت داشته باشند، اظهارکرد: یکی از اقدامات ما استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی برای کنترل ترافیک و برخورد با تخلفات رانندگی است. در همین راستا نیز جلساتی را با شرکت کنترل ترافیک و چند شرکت دانش‌بنیان و همچنین جمعی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف برگزار کردیم و بنا شد تا زیرساخت‌های استفاده از هوش مصنوعی برای برخورد با تخلفات و نظارت ترافیکی فراهم شود.

برخورد با تخلفات ساکن با کمک هوش مصنوعی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم، گفت: دو نوع دوربین ترافیکی در سطح شهر تهران وجود دارد، یکی دوربین‌های پلاک‌خوان است که این دوربین‌ها کار خود را انجام می‌دهند و براساس برنامه‌ای که برایشان نوشته شده نسبت به ثبت تخلفات اقدام می‌کنند. نوع دیگر، اما دوربین‌های نظارت تصویری است که در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ عدد از آن در شهر تهران فعال است و امیدواریم که به زودی نیز افزایش پیدا کند.

موسوی‌پور با بیان اینکه این دوربین‌های نظارت تصویری هوشمند نیستند، گفت: درحال حاضر یک کاربر باید این دوربین‌ها کنترل کند، اما ما به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت هوش‌مصنوعی این دوربین‌ها بتوانند معابر را رصد کرده و در صورت وقوع تخلف یا وضعیت غیرعادی نظیر تصادف و ... موضوع ثبت و اعلام کنند. این اقدام امکان اجرا دارد و ما باید سامانه مربوطه را روی دوربین‌ها نصب کنیم.

وی ادامه داد: از طریق دوربین‌های نظارت تصویری می‌توانیم سامانه‌ای را نصب کنیم و این سامانه به شکل هوشمند با تخلفات برخورد می‌کند. همانطور که گفتم ما در فاز نخست برخورد با تخلفات ساکن را در اولویت قرار دادیم و قصد داریم تا در همین سال جاری با تعدادی دوربین کار را شروع کنیم و به مرور آن را گسترش دهیم. ما با استفاده از این سامانه و هوش مصنوعی با دوربین‌های نظارت تصویری نسبت به برخورد با تخلفات ساکن، نظیر پارک در محل ممنوع، پارک دوبل، توقف غیرمجاز، سد معابر و ... برخورد خواهیم کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه امکان تعریف محدوده، نوع تخلف و حریم رصد برای این دوربین‌ها وجود دارد، گفت: در صورت اجرا تخلفات به شکل هوشمند رصد و پس از اعمال قانون پیامک آن برای رانندگان متخلف ارسال خواهد شد.

موسوی درپاسخ به این پرسش که موانع اجرای این طرح چیست، گفت: بعد از درخواست ما شهرداری این موضوع را در بودجه امسالش قرار داد، به‌هرحال موضوعاتی نظیر تامین اعتبار و ... در این خصوص وجود دارد.

پیش از این سرهنگ احسان مومنی، معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در گفتگو با ایسنا گفته بود که به زودی دوربین‌های ثبت تخلف رانندگی بر روی موتورسیکلت‌های پلیس راهور نیز نصب می‌شود و در فاز اول این دوربین‌ها نسبت به ثبت تخلفات ساکن اقدام خواهند کرد.


دیگر خبرها

  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • ضرورت نظارت بر دوربین‌های راهنمایی و رانندگی
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید
  • رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می آید
  • تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • اصلاح هندسی چهارراه خیابان داوران و جلال آل‌احمد در اراک
  • تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد